English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Všeobecné fórum - pokec / Hledáme nového pána
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 3 Pro 2008 10:17

Vůbec netvrdím, že pro pejska musí být nový domov zlo. Nemusí, naopak, může to být mnohem lepší. Stejně tak dokonce i dětský domov může být pro dítě dobrým dočasným řešením neúnosné situace doma (pracuju v oboru).

Co mi na inzerátu vadí je - normalizuje se tím to, že pes je jen věc, které se můžu, až čas dozraje, jen tak vzdát. Sice s těžkým srdcem. Ale přece.

Nedá se v životě počítat se vším, to určitě ne, taky jsem už s Jagou řešila několik stěhování, hlídání atd, byla jsem na ni sama a chodila do práce na směny a nebyla někdy doma přes noc. Nikomu podobné ani žádné jiné komplikace nepřeju. Ani pejskům.
Tak hlavně, že se to vyřešilo.

zdenka
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2008 16:57

Do dobrých rukou prodám dvouletou fenku s PP jménem Cora Tyrkys. Narodila se 8.12.2006, je černo-žluto-bílá a krátkosrstá. Kontakt: pan Vrbka, Moranskoslezský kraj, telefon: 774 852 484

Matejka
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2008 21:17

Rád bych dnes tuto diskusi uzavřel. Necítím se uražený a chápu, že někdo prostě musí stát na straně pejska proti lidem. Už se nebudu obhajovat a ani nechci zveřejnit své důvody. Když jsme si ho pořizovali, bylo ještě vše v pořádku - nikdo si přece nepořídí psa, když si není jistý, že se o něj dokáže postarat. A ano - je to člen rodiny, jenže lidští členové prostě musí mít přednost.
Děkuji všem, kdo tohle chápou, ale i kritikům - psíci se sami bránit nemohou.
Náš Roník (Artur) dnes nového pána přece jen našel a já chci hlavně poděkovat pí. Hochmanové a pí. Vaňourkové, které nám s hledáním pomáhaly. VELKÉ DÍKY!!!
Ve středu se budeme loučit a kdo má strakáčka, ví, že to nebude lehké. Ale bude mít dobrý domov a máme už domluvené návštěvy. Jeho noví páníci nedávno vyslali do světa a života své děti a tak budou mít na psího přítele dost času a budou se mu hodně věnovat, navíc bude bydlet na venkově, v domě se zahradou. To mému svědomí trošku odlehčilo, i když přiznávám, že úplně bez výčitek nejsem.
Ještě jednou díky všem, kdo pomohli a pochopili.
Už nebudeme patřit do klubu šťastných pánů českých strakáčů, ale přejeme všem pánům i pejskům více štěstí, než jsme měli my.

Klara
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2008 12:08

Verca
Jasně že jsou lidé, kteří si berou psa místo hračky a pak se ho zbaví - jednoho takovýho mám doma, ale myslím, že než začnu někoho soudit, tak bych měla znát konkrétní problém trošičku víc do hloubky. Pořad Psí život, myslím, není zrovna dobrý příklad :o)

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2008 10:02

Klara
Kláro, já to beru, ale stejně si myslím, že většina "rodinných důvodů" v inzerátech takto závažná není. Stačí se podívat na pořad Psí život...

Klara
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2008 08:49 - Změnil/a: Klara

Verca, Hanka
Holky, já být vámi tak ostatní tak rychle neodsuzuji. Nikdy nevíte, co se kdy schumelí. Teď mluvím z vlastní zkušenosti - babička s těžkou sklerózou, děda s nádorem na mozku a do toho dva pesani. Jenom pro ilustraci - babička byla třeba jednu dobu natolik mimo, že kdykoliv potkala našeho psa, tak do něj kopala ať táhne a pes se samozřejmě bránil. Péče o prarodiče byla opravdu náročná, ale přeci je někam neodložím, ne? V tuto chvíli má prostě člověk přednost! Můžu vám říct, že nebýt veliké tolerantnosti mých rodičů tak nevím, kde bych ty dva roky kluky měla. A to máme velký dům, zahradu a kotec a já si oba kluky brala až po ujištění že na ně budu mít čas a energii - z čehož plyne že ne vždy je to jenom o prostoru a o přemýšlení jestli na psa budu mít čas. Situace se někdy prostě změní z hodiny na hodinu. Takže teď budu asi trochu drsná, ale napřed si zameťe před vlastním prahem než se příště do někoho pustíte. ;o)

Verca
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 19:01

DASA
Snad to s pejskem dopadne také takto hezky...

DASA
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2008 18:23

Jejda, vy jste se teda do Matejky pustily. Těžko soudit, když jsem se jednou před známým rozčilovala, jak jsou lidé bezcitní a dávají psy do útulků, bylo mi řečeno, jestli jsem si někdy všimla dětských domovů :-(.
Třeba to bude opravdu dobré. Moje švagrová si vzala strakáče od lidí, kteří se ho velice neradi vzdávali a měli ho moc rádi, ale pejsek doma tak brečel když odešli do práce, že to opravdu už nešlo jinak řešit. Nyní je pejsek u švagrové, která je i s manželem celý den doma, bydlí v domku s velkou zahradou a bývalí páníčkové ho chodí navštěvovat a berou si ho třeba i na víkendy. Je pravda, že z počátku po jejich návštěvě pes býval hodně smutný a tesknil, ale nyní už je to bez problémů, zvykl si kde je doma a bere návštěvy prvních páníčků a výlety s nimi jako prima zábavu.

Verca
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2008 11:45

Matejka
Příliš nechápu důvod, proč se cítíte uražený. Opravdu mě nenapadá žádný důvod, proč se někdo potřebuje zbavit pejska z rodinných důvodů - copak on není člen rodiny? A proč jste si ho tedy pořizovali? Možná vám to přijde směšné, ale proč tedy neudáte třeba jiného člena rodiny? Pes je smečkové zvíře a takovéto vytrhnutí ze smečky je to nejhorší, co pro něj můžete udělat. No je to Vaše svědomí, pokud máte opravdu pádný důvod a nepochybujete o správnosti toho, co děláte, pak Vás tento komentář jistě nerozhodí.
Každopádně přeji, aby to dopadlo pro všechny co nejlépe...
P.s: já nepodám pomocnou ruku, protože si dokážu předem rozmyslet, kolik psů v domácnosti zvládnu a nakolik stálé podmínky pro chov mám.

Matejka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2008 20:35

Naštěstí se našli i lidé, kteří místo výčitek nabídli pomocnou ruku. O pejska není třeba mít starost, uděláme všechno pro to, aby mu bylo dobře. Máme ho totiž rádi.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012