English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Zdraví / Rýma
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
elfik
# Zasláno: 30 Říj 2006 09:36

Ahoj,
když měl rýmu a kašel Elfík, tak mu veterinář předepsal normální lidský sirup na kašel a přešlo to samo.

Hanka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 21:09

Zorka
O cibuli a česneku jsem četla taky, že to vadí (ale tuším na žaludek :) ale ne o tom, že je to až životu nebezpečné a někdo je zase skalním zastáncem, já to nezkoušela, nevím.

Hm, tak to je Bertík dost vysoký, taky jsme to tu řešili, že Jaga je velká, budu ji muset změřit, kolik má teď.
Do půl roku by měla být výška zhruba konečná. Tak snad nepřeroste :)

Zorka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 17:02

No páni, česnek! Četla jsem, že cibule a česnek psi vůbec nesmí (hlavně to platí pro cibuli, mohli by mít z většího množství smrt, má negativní účinky na krev). No ale kdoví - možná to někdo s úspěchem vyzkoušel.
Měla bych ještě dotaz: Bertík už teď, v 5 měsících, má v kohoutku 52 cm. Předpokládám, že ještě vyroste (jeho otec je Kerberos z Prahy, to je asi taky velký pes, možná ho znáte), dá se odhadnout, kolik ještě?

Hanka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 14:37

Zorka
Aha, tak stránky s fotkama už jsem viděla, Bertík je velký fešák. Bohužel my jsme v Praze, tak snad někdy třeba na výstavě (pokud se odhodláme).
Jinak k té rýmě, přesně takhle to vypadalo u Jagy, teklo jí z nosu a frkala, prskala (ty oči, to byl spíš samostatný problém), dávala jsem jí kapky Echinacey na lžičku nebo kapátkem přímo do huby, ten sirup je spíš na kašel, měla to asi dva dny a byla dobrá. Taky mi kdosi doporučoval česnek.
Prostě je chladno a hafík někde nastydl.

Zorka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 13:28

Založili jsme našemu Bertíkovi "osobní stránky": www.csbertik.wz.cz

Zorka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 13:19

Bertíka máme z Nejdku u Karlových Varů a bydlíme v Brně. Fotek máme milion, dívala jsem se, že paní Dufková (chovatelka) jednu z jeho prvních zařadila i na oficiální stránku Český strakatý pes, kde ji má snad každé narozené štěně. Bertík má ovšem "papírové" jméno Aniž by, jeho sourozenci se jmenují podobně - např. A je je, Avšak....
Ještě k té rýmě - Bertíkovi občas ukápne z nosu čirý vodový výtok, jinak občas kýchá a frká. Oči má suché. Tohle pozoruji asi 3. den, zatím je to stále stejné.

Hanka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 12:58

Ještě pro úplnost toto:
Výtok z nosu
Pokud psovi vytéká z nosu velmi malé množství čirého výtoku, neznamená to obvykle nic vážného. Výtok z nosu však může být také napohled tmavý, hlenovitý nebo hnisavý a může psovi znesnadňovat dýchání. Rýma bývá často doprovodným znakem infekčního onemocnění.

Pomoc veterináře vyhledejte v případě, že intenzivní hnisavý výtok z nosu neustane během jedné hodiny, výtok obsahuje krev, působí psovi bolest nebo je doprovázen dalšími známkami onemocnění, jako je např. výtok z očí. Nosní dírky a jejich okolí udržujte v čistotě a ošetřujte neparfémovanými krémy nebo mastmi, např. vazelínou, infadolanem nebo borovou mastí. Psovi můžete podat vitamín C, který získáte u veterinárního lékaře nebo ve specializovaných prodejnách.

Hanka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 12:53

Zorka
Odkud Bertíka máte a odkud jste(že by nějaká strakatá procházka)?
Naše Jaga taky měla před nedávnem rýmu - teklo jí z očí, měla mokrý nos, kýchala, pak dostala i kašel (zní to jako když se dáví). Ale byla normálně veselá jako jindy. Léčili jsme jitrocelovým sirupem, echinaceou, kapkama do očí a byla brzo fit. Prý se dává i vitamín C.
Kamarádka má štěně knírače a ten měl tak silnou rýmu, že museli pro antibiotika, protože měl ucpané obě nosní dírky - pejsci zřejmě neumí dýchat pusou :-), nejspíš to byl chřipkový vir, který chytl od paničky, která si neodpustila líbat ho na čumáček i s chřipkou ;)
Tak ať to Bertík rychle překoná. Nemáte nějakou fotku??

Zorka
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2006 11:48

Dobrý den,
máme pětiměsíčního strakáče Bertíka, teď má už pár dní rýmu. Jinak se ale chová normálně. Dá se mu nějak pomoci, a nebo je to jako u lidí, že tohle onemocnění prostě přejde samo?
Děkuji za případnou odpověď zkušenějším.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012