English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Zdraví / Nemoci kůže
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 38 . 39 . >>
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2008 13:14

Lusie
Ahoj, ten pejsek s "flekem" je naše Jaga.
No diagnostikovat po internetu moc není možné. Trudník to být může ale i něco úplně jiného. Ať doktor odebere vzorek tkáně a pošle ho do laboratoře, jinak se nedozvíte, co to je.Držím palce, ať to trudník není. Nicméně podle na netu dostupných informací je bullík a i pitbull ohrožené plemeno, navíc případů trudníka je podle našeho veterináře teď hodně.

Lusie
Člen
# Zasláno: 1 Dub 2008 20:17

Ahoj,můžete mi prosím někdo pomoct? To jak je tu ten obrázek o pár řádků níže,ten bolák a vypadlou kůží,moje 9 měsíční fenka,pit bullka má to samé..Co to je? Doktor mi řekl že je to plíseň z venku a dal mi mast,ta pomohla k zahojení ale stejně se tvoří další a další..Má tolik malých flíčků už vypadaných:-( Nejvíce se jí to dělá na hrudníku a bříšku,ted trochu na nohách a taky na ceciku:-( bojím se o ní,je to ten trudník? pomozte prosím...předem moc děkuju..

Hanka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 13:24

Ivka
Mno vážně přemejšlím, že si na zo koupání vezmu rukavice :-)...Přestože vetka říkala, že se manipulací s tím neotrávíme, tak prý to nesmí přijít do rukou nepovolaným osobám a máme dát pozor, aby to třeba nevypily děti (a já dodávám psi :) takže to je fakt sajrajtíček
Při tom koupání se nejdřív odmastí šampónem, pak se tím pes poleje promasíruje a nakonec se to normálně spláchne a hafík se usuší...I když máš pravdu, někde jsem četla, že se to má nechat volně na psovi uschnout...to by u Jagy znamenalo tak zhruba ten týden do dalšího mytí, vždycky schne sto let :))

marketa
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 11:29

Ahoj, s trudníkama se poslední dobou roztrhl pytel protože se o nich více mluví. Měla jsem podezření u Betky, ale trudník se neprokázal. Nastudovala jsem si toho opravdu dost a vypadá to hrozivě, ale podle všeho to je srovnatelné s lidským akné. Dokonce některé zdroje uvádí až 80% výskyt trudníka. Nejhrozivější je kniha Nemoci psů, takže doporučuju nečíst :). Po pubertě se většinou opravdu ztratí. Kamarádova štěnda měli skoro holé hrudníčky a holé místa po celém těle a dneska jsou z nich krásní pesani. I když dál bych je nemnožila :(. Ale ty by měli opravdu ty křížky 4.

Ivka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 11:27

Hanka
Hani, je to koupání jedovaté? Nebo ho nemusíte po koupání fenovat? :-)))

Hanka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 08:51

Ještě mě k tomu napadá, že množství těch nalezených roztočů se označuje do formuláře z laboratoře počtem křížků, Jaga tam měla u toho trudníka jeden, takže nejmíň, tuším, že 4 jsou největší zasažení parazitem.

Hanka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 08:46 - Změnil/a: Hanka

Uvědomuju si, že tam toho není moc vidět.
Tak tohle je dost špatný detail:

a tady je vidět, jak je to vlastně velký flek:

Hanka
Člen
# Zasláno: 28 Úno 2007 08:16

Bibi
je to prostě místo, kde není srst, tuším, že v tom odkazu, co jsem sem dávala, je nějakej staford, co má flek nad okem :) Jaga akorát po tom kožním stěru tam má strupy, protože jí vzali vrchní vrstvu kůže a tekla jí krev.
Hlavně doufám, že už brzo nebude co fotit a začne to rychle zarůstat...

Včera jsem vyfasovala na veterině Ectodex- dohromady sedm různě velkých lahviček, třikrát ji v tom vykoupu (1x týdně) a denně po čtyři týdny jí budu místo potírat. Smrdí to jako ředidlo, dokonce i veterinářka mi říkala "my jsme to nevzali někde v barvách-lacích, ale fakt je to veterinární prostředek". Prý na to byly dřív i nějaký tabletky,ale už na ně nemá ČR registraci,takže vůbec nejsou. Ty byly údajně i mnohem účinnější než tenhle humáč, ale snad to přece jen zabere :) Dostala jsem k tomu papír s návodem, jak a čím to ředit (vodou a olejem), a když doktorka prohlásila, že je to teda jasný jak facka, tak už jsem se neodvážila protestovat :) Zatím jsem nekoupala, to bude asi horší, jen jsem jí to místečko natřela a vzhledem k tomu, že to asi nesvědí, tak jí to bylo fuk.
Za poslední tři roky se prý s trudníkem roztrhl pytel, mají mnohem víc pacientů než dřív.

Bibi
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 20:19

Hanka, mohla by si odfotit ten flíček, ktorý sa Jage spravil a dat ho na stranku? Hladala som obrazky trudnika na nete, ale vsade je len samotny trudnik a nie vypĺznuté (vylínané?) miesto na koži psa. Dik. Budeme mat fotodokumentaciu :o)

Ivka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 12:24

Hanka
Hani, vypadá to skoro stejně...mám torchu jiný ale posílám odkaz na jeden na netu, je to téměř stejné, já ho koupila normálně v OBI

http://www.allpet.cz/scripts/podrobnosti.php?IDZ=6 05

když s ním češeš, zůstává v tom srst, sice nezabráníš abys neměla všude chlupy, ale je jich méně, když jsem to vydržela dělat pravidelně, pomohlo to.

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 38 . 39 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012