English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Zdraví / Nemoci kůže
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 38 . 39 . >>
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 12:12

Magda
No pejsinka rozhodně milovaná bude :)))

Ivka
Aha, jak to vypadá??? Není to takový ten obyč umělohmotný malinký hustý hřebínek? Taky jsem někde takovej měla...

Ivka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 11:28

Hanka
Ahoj, hárání v bytech je fakt horší!!!! Přiznávám, že jsme z toho pak fakt nešťastná :-(( mám pocit, že se uvyluxuji k smrti.

Jinak my máme na vyčesávání protiblechový hřeben, doporučila nám ho tehdy zuzka a musím říct, že je super, zabírá i na podsadu, a hodně toho zachrání :-))

Magda
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 11:11

Hanka
Hani, to je nám moc líto!:-(

Ale jsem si jistá, že pejsinka u vás bude pořád stejně milovaná a až ji přejde puberta, tak vám to stokrát vynahradí...!

A jak ses ptala k tomu línání - se psem v bytě je to s línáním horší - čím vyšší teploty, tím víc línají a to nejen 2x ročně. My příležitostně přidáváme lněný semínko, ale stejně pár chlupů pustí... Teď začíná jarní línání a chlupy začínají být všude a už nestačí luxování jednou týdně... Paní Hochmanová na to používá ruční autovysavač na baterky, taky už o něm začínám přemýšlet:-) Gumový kartáč máme doma taky, jenže doteď moc nefungoval, ale zkusím to s tím namočením.

S přidáváním olejů a vitamínů to chce probrat s vetem, jestli spolu s granulemi už toho zdravýho nebude příliš...

Hanka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2007 10:37

No dočetla jsem se, že se to často projeví u fen, které jsou kolem hárání - právě kvůli tomu, že je oslabuje. Paní doktorka v LABVET v holešovický tržnici, co dělala to vyšetření, mi řekla, že ten flíček, co tam Jaga má by neměl být problém, že se nemám čeho bát. Taky jsem našla (možná je to v tom článku, na který jsem tu nechala odkaz), že až 60% klinicky zdravých zvířat trudníka v srsti má. Dneska jdeme pro ten sajrajt, v kterém ji budu koupat a snad i nějaký roztok na pomazávání toho místa...

Ivka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 20:26

Hanka
Je mi líto, že jsem se nemýlila :-(((

Ale upřímně, když jsem tehdy mluvila s vetem, je to dost standardní záležitost, jak jsem psala, vetšinou se to u štěnat projeví, protože jak dopívají jim nestačí obranné látky, ale po zaléčení se to často již neobjeví.....troufám si tvrdit, že se o tom prostě jen nemluví, ale hodně štěňat, nejen strakatých to má...

nemělo by to tak být, ale.....

Hanka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 15:15

KatkaM
no jasně že to není dobrá zpráva, počkám, co se dozvím a dám vědět paní chovatelce

KatkaM
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 13:49 - Změnil/a: KatkaM

Hanka
to není moc dobrá zpráva... :-( Lépe řečeno, to je dost špatné. Hlavně proto, protože se přenáší z matky na potomky...

Hanka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 12:14

Koho by zajímala víc problematika trudníků, ať se mrkne na stručné povídání třeba sem.

Hanka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 11:58

Tak už mi přišla první část výsledků z kožního vyšetření. Byl tam trudník :-(((

KatkaM
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2007 07:49

Hanka
my k vyčesávání používáme takové to kovové hrablo (plech se zuby) a jsme spokojeni. Jinak Brita líná víceméně dvakrát do roka, ale např. Mond také téměř celoročně.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 38 . 39 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012