English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Zdraví / Nemoci kůže
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 38 . 39 . >>
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2007 09:22

Není to nemoc, ale sem se to asi nejvíc hodí. Zajímalo by mě, jak řešíte línání srsti. Přijde mi, že z Jagy jedou chlupy naveliko celoročně, akorát teď se to s jarem ještě zhoršuje. Mohla bych z ní vyčesávat pořád, i okamžitě po skončení vyčesávání :)) Známá má labradorku, dává jí do granulí nějaký speciální psí lososový olej a tvrdí, že pesan skoro přestal línat a nemůže si to vynachválit, že i srst je jemnější na omak. Nemáte někdo zkušenost u strakáčka?
A jaký kartáč na hafíka používáte? Já mám obyčejný gumový, co se navlíkne na ruku, ale je to otrava, protože aby něco vyčesal, musí se namáčet do vody.

Hanka
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2007 19:42

hrstkova
Jaga taky měla průjmy, po Calibře, přešli jsme na Royal Canin a je to ok, začala jsem ho přezdívat Royal Kadin :)
Když čtu o tom vaření, KatkaM má na stránkách dobrý návod na to, jak vyváženě vařit pro psa...je to v Povídání (Jak krmíme)

hrstkova
# Zasláno: 16 Úno 2007 21:34

No já jí vařím.Zkoušela jsem granule (Eukanuba,purina pro plan)ale měla častot průjem, taky jsem se neubránila jí sem tam něco uvařit, takže jsem přešla na vaření a trávící problémy ustaly.Vařím kuřecí,krůtí a hovězí přední, srdce,játra jazyk atd. Pohanku,rýži,vločky.Ale asi dávám málo vitamínů,v jídle sní jablko,salát,ředkvičky,mrkev.Možná přestanu s hovězím, říkají, že to je alergen, ale problémy se jí začly objevovat asi rok po vaření, tak nevím. Vet naznačil, že by potřebovala asi více vitamínů,dal jen na srst a kůži, nenašel nic.Někdy mám pocit, že buď se objevují choroby, které neumí moc diagnostikovat, nebo z nás taky tahají prachy.Mám třetího psa, vždycky s problémem věděli co a jak, teď tam jdu a skoro vždy neodcházím s nějakým konkrétním výsledkem a nálezem, léčbou a vyléčením. Nechám to ještě 14 dní a asi tam znovu zajdu. Byla jsem s ní i na očním,nikde nic nenalezeno, ale ten čumák je prostě olezlej. Asi mě z toho brzo slezou vlasy.

Hanka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 14:57 - Změnil/a: Hanka

No já nakonec lehla s chřipkou,tak můžu s Jagou na ten seškrab nejdřív ve čtvrtek :-/

Ivka
Člen
# Zasláno: 16 Úno 2007 13:07

hrstková
Ahoj, s tímm jsem se zatím nikdy nesetkala, jediní co mě tak napadá je alergie, psi už začínaj mít problémy také. Co na to číkal vet, zkoušel něco?
Nebo nezkoušeli jste změnit žrádlo?

hrstková
# Zasláno: 16 Úno 2007 12:44

Zdravím, chci se podělit o podobný problém. Mám fenku 2,5roku, před 3měsíci jaksi začala olysávat na čumáku, trudíci byli 2x vyloučeni-prý se to ze seškrabu projeví. Nicméně, vylysalý flíček zaleze a jinde vyleze -jen na čumáku, bez zarudnutí - jen to vypdá šupinatě -kolem očí a tak. Klasika trudík, ale nenašli ho. U čuchacího fousu to má teď do krve-u toho nevím, jestli se ale neporanila, vypadá to jinak než na ostatních částech čuminy. Začínám mít pocit, že když něco blbýho sní ( a pak si ublinkne žlutiska) je to hned jakoby horší. Dávám brunát. olej, vitamíny na srst, nemáte někdo něco podobnýho? Nedrbe si to, jinak je OK. Dík za odpovědi.Jana

Ivka
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2007 09:36

Hanka
tak držím palečky, to bude dobrý dostanete mastičku a hurá zase mezi pesany .-))

Hanka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 17:58

Ivka
Tak moc moudřejší nejsem, akorát jsme dostaly doporučení na seškrab kůže do holešovický tržnice do laboratoře, skočíme tam asi zítra
Doktorka tvrdila, že je to buď plíseň nebo paraziti (snad svrab?fuj) ptala se, jestli se víc drbe, což nějak nedokážu posoudit, i když možná že trošku víc, ale ne v tom místě
Když jsem se ptala na trudníka, hned to vyloučila, že se to přenáší z matky na štěňata, tak to nemůže být (po tom, co jsem si ale přečetla mi nepřijde že by se to vylučovalo a tak mě to rozhodně neuklidnilo)
Navíc jsme vzpomínkově zrekonstruovali sobotní procházku a došli k tomu, že Jagu opravdu mohl kousnout vipet (doktorka se na kousnutí taky ptala),co tam byl, ale já jsem zrovna byla otočená,když vykvikla a viděla jsem už jen jak mu to celá naježená vracela :))
Takže uvidíme, co v laboratoři vyzkoumají

Ivka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 09:05

Hanka
Hani, neboj, má to hodně štěnat, vetšinou to samo odezní a pokud je jedinec silnej už se to nevrátí.
Pokud vím, přenáší se to jen z matky na štěnda v době kojení, takže to mají v sobě a buď se to projeví či ne.
Čístě teoreticky by se taká zvířata měla vyřadit z hovu, ale pozor, žádný děs!!! To nastaveno není, ale proto asi to má hodně pesanů... no jo...

Neboj, to odezní.... :-))))

Hanka
Člen
# Zasláno: 12 Úno 2007 01:39

hm, tak po prostudování článků na netu na mě padla deprese, to teda nezní moc optimisticky, akorát u druhýho psa, co máme doma jsem si všimla něčeho podobnýho u oka (prý to často začíná na kůži kolem očí)...a nevím, jestli se to dá takhle přenášet mezi psy...každopádně zítra budu moudřejší, chjo.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 38 . 39 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012