English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Zdraví / Uši
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 12:37

Jaga má uši taky šejdrem, teda jen jedno. Nelepila jsem a na výstavě jsme to nějak kamuflovaly.

Verca
Člen
# Zasláno: 27 Úno 2009 10:41

radka
Takže má na to vliv nálada, že jo!

DASA
To jsem netušila, že úchylku může spustit i konfrontace s nějakou pitomkou :-)

radka
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2009 11:23

DASA
ahojky, tedy paní rozhodčí je pitomka, co má co posuzovat přítomnost na výstavě? Doufám, že se 14 dní nevykadí, takhle tě otrávit. Argo je jak Cibulka taky má v repertoaru nezvyklé nošení jdenoho ucha, nejvíc se to projevuje když je v Miškovicích hárání to má pernamentně ucho do vrtule

DASA
Člen
# Zasláno: 24 Úno 2009 06:55

Ještě bych možná měla vysvětlit, proč mě tak moc rozčilují zrovna uši. U Chrupky jsem jako Matúš u Baši uši vůbec neřešila. Samozřejmě byla pro mě ta nejhezčí stračena, jaká může být. Až do mezinárodní výstavy psů v Litoměřicích, kde mi pani rozhodčí pravila, že Chrupka má příšerné uši, že bych psa s takovýma ušima neměla vůbec na mezinárodní výstavu hlásit !
No a od té doby mám prostě ušní úchylku :-).

DASA
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 11:30

Verca
Bodejť by tak výstavně úspěšný strakáč neměl uši v pořádku :-)!
Musím se přiznat, že jsem lepení uší vzdala hned na začátku. Bylo mi Cibule líto a pak jsem dostala podezření, že je to její způsob jak mě vytočit do nepříčetnosti. Uši nosí hezky sklopené dolů, ale když mi chce udělat z vycházky peklo, tak šup a jedno ucho trochu pootočí dozadu. Zastavím, na vodítku obě stračeny, Cibuli ucho hezky upravím, ujdeme pár metrů a ona zase šup, ucho strčí dozadu. Když to udělá asi tak po desáté, vzdám to. Dobře, když chce vypadat jako vořech, její věc, já to teda vydržím. Pustí se do hry s nějakým psem a já zírám, ucho má krásně dolu a vydrží jí to i celý zbytek vycházky. Spokojeně si snima vykračuju domů, konečně mi nedělají ostudu a tu šup, pro změnu zase Chrupka otočí ucho hezky naruby. No a je zase po strakaté parádě. :-(

Verca
Člen
# Zasláno: 23 Úno 2009 09:26

Pokračování vývoje: :-)
Luskovy uši velmi zesílily a již je nosí pěkně klopené dopředu (až na vyjímky, kdy je nešťastný) Těžko soudit, jak by to dopadlo bez lepení, jen chci napsat, že uši do tloušťky sílí docela pozdě, proto ty problémy ve štěněcím věku. Nyní máme skoro 12měsíců.
(druhá věc je, že Lusk má na strakáče uši poněkud velké)

Bylo by zajímavé, kdyby i ostatní napsali, jak se to vyvíjí... co DASO?

matus
Administrátor
# Zasláno: 17 Led 2009 20:48

Ahoj, ja sa chcem len pridať s tým, že Bašine uši neriešime. Má ich také, ako jej príroda nadelila a pomáhať si lepiacimi páskami mi pripadá už za hranicou toho, čo by sa malo. Pokiaľ je to genetické, tak aj tak bude mať potomstvo uši dozatu (aj Baša ich má také). Ale zas nebudem v tom nikomu brániť :o) veď pekné uši sú pekné :o)

DASA
Člen
# Zasláno: 3 Říj 2008 09:23

Magda
karol
Díky za dávku optimismu :-). Třeba máme problém opravdu jen nyní při přezubení. Jinak musím napsat, že jsem včera dorazila domů vybavena lepicí páskou z lékárny a přivítala mě doma Cibule s ušima hezky podle standardu a nosila je tak až do večera. :-) Zřejmě tušila, že na ni vymýšlím nějakou kulišárnu. Tak uvidíme .....

Magda
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 14:34

DASA
Ahojky Dášo a všichni,
my jsme s ušima kolem 3-6-ti měsíců měli problém taky. Klopily a prohýbaly se úplně jinde než měly a byly strašně měkké. Ptala jsem se na to tehdy veťoura a ten nám poradil, ať to necháme přírodě, že masírování a vylepování má minimální vliv - že stejně nakonec zvítězí geny. Ať jí hlavně dáváme kvalitní štěněčí granule a ono se to samo srovná. A měl pravdu, chrupavka se jí cca v 10-ti měsících zpevnila a "prohýbání uší" přestalo.
Na druhou stranu nám dal "radu k nezaplacení":-))): "Pokud se jí to masírování uší líbí, tak s tím klidně pokračujte":-)))

Teď (byly jí 3 roky) když se jí začnou prohýbat uši, zbystřím že je něco v nepořádku (většinou nějaká nemoc, začínající horečka), po uzdravení se jí zase zpevní...

Verca
Člen
# Zasláno: 2 Říj 2008 09:10

karol a DASA
je pravda, že teď (v 7mi měsících) pozoruju, že uši začínají být silnější - tlustší, možná, že se opravdu formují až po ukončení růstu. Jako štěně je měl velmi tenoučké. No uvidíme, co bude dál :-) Ale určitě je vidět i dospělé strakáče, kterým se to nesrovnalo.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012