English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Zdraví / falešná březost
Autor Zpráva
Maru a Skippy
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2010 09:23

Petra a Bibbi
díky už to čtu..:)

Petra a Bibbi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 20:52

Maru a Skippy
koukněte sem našla jsem to v záložce zdraví, třeba tam něco užitečného najdete:-)

Maru a Skippy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 12:39

Díky za reakce.. my máme právě zkušenosti s fal.březostí u kníračů.. kde to bylo vesměs stejné.. ale pro jistotu jsem se ptala jak to mají strakáči.. hračky jsme zkoušeli sebrat, ale vždycky někde vyštrachala nějakou, o které jsme si už mysleli, že je ztracená :) dostane holka na procházkách víc do těla... eště že tak ráda aportuje.. :) díky maru

KatkaM
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 12:37

Maru a Skippy
U strakáče zkušenost nemám, ale jinak ano. Sebrat všechny hračky, zvýšit hodně pohyb. A pokud bys pozorovala zvětšení struků nebo už i mlíko po zmáčknutí, tak omezit i žrádlo a vodu. Jak píše Petra, pokud se opatření dodržuje, tak je klid po cca týdnu až 14 dnech.

Hanka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 12:13

Já mám zkušenost. Jaga falešnou březost měla, taky nosila hračky, dělala pelíšek, poté co jsme hračky sebrali kňučela hodiny pod skříní. Byla po hárání zpomalená, taky hodně mazlivá, na procházkách si radši lehla a nechala se drbat než by chodila. Nakonec měla vleklý zánět dělohy, takže pro nás byla jediným řešením kastrace.

Petra a Bibbi
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 10:07

Ahoj Maru a Skippy,
u strakáče prozatím zkušenosti s falešnou březostí nemám, ale u jiného plemene ano. Bylo by lepší jí sebrat hračky, o kterých si myslí, že jsou to její štěniska. A dělat, že se nic neději. Tím, že si nosí hračky do pelíšku a stará se o ně, může dojít k nalití struků a mohla by(ale nemusí) dostat zánět.
Dávejte ji stejné množství jídla, a zaměstnejte ji - časté procházky, cvičení apod. Tak do 10dnů by mělo být vše ok.

Maru a Skippy
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2010 09:47

Ahoj všem, ráda bych se zeptala jestli máte někdo zkušenosti s falešnou březostí u strakáče? Skippy si po druhém hárání začala nosit hračky do pelíšku, je strašlivě mazlivá a všude nosí s sebou své oblíbené hračky. Navíc žere o mnoho víc nejen doma ale i venku všelijaké fujtajbliky..:) Zajímalo by mě, jestli u strakáčů bývají falešné březosti provázeny záněty cecíků či jinýma problémama. Zatím to řešíme hlavně tím, že jí víc honíme na procházkách... díky všem za komentáře. Maru

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012