English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Sport / Nejlepší psí sparringpartneři pro strakáče
Autor Zpráva
zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Zář 2006 07:21

Pelda
ahoj markéto, vítej na strakaté diskuzi,
doufám, že třeba časem přibudou v galerii i fotky :o)

Pelda
Člen
# Zasláno: 9 Zář 2006 22:02

Ahojte, právě jsem se přihlásila na tuhle pěknou strakatou stránku, protože mě zaujala.
Teď máme už druhou fenku strakáče -Ditu Velký Da(o 1. Aidu Velký Dar jsme bohužel vloni přišli).
Aida si hrála s kdekým, vyrůstala s kříženkou Ťapkou - tu měla nejraději a s ní si i nejvíc vyhrála. Ale jinak nepohrdla jakoukoliv rasou a velikostí.
Dita je od přírody strašpytel a bojí se většiny větších psů (žádný jí nikdy nic neudělal). Pokud se však osmělí, taky si pěkně hraje s každým. Dituščina největší kamarádka je Abby - stejně starý maďarský ohař. Ale taky labradoři (známí), beagli, westík, ....
Ale protože jsem ve sportovní rubrice, musím napsat, že obě strakajdy jsou (byla) ideální sparingpartnerky hlavně pro mě - na běhání, brusle, částečně kolo. Ideální trenérky, nikdy nemají dost, umí hecovat.

Hanka
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2006 11:53

Bibi
Jaga je ostražitá co se větších psů týče, protože ji občas některý taky okulil a to pak kvíká a ještě nějakou chvíli i preventivně, když se k ní velký pes přiblíží, trošku to hysterka zveličuje. Včera byla tak nakrknutá, že na mladou boxeřici cenila zuby schovaná pod lavičkou, aby ji nechala. Troufá si jen na stejně velké nebo menší a na štěňátka. Když ale dostane čas a není jiný pejsek na hraní než velký, tak se osmělí a posléze i řádně vyblbne, třeba naposled s maďarským ohařem. Je na ní úplně vidět, jak ji psi lákají, ale když je smečka velkých hafanů, tak je u lidí a jen pozoruje.

nika
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 11:29

Taky mi připadá, že úplně nejlépe si Nela vyhraje se strakáči.

Pak následují spíš větší plemena, protože Nela je odmala zvyklá na bernskou salašnickou kámošku Grimu. Protože si s ní hrála od chvíle, kdy jsme si ji přivezli, má Nela poněkud drsnější návyky při hraní, takže je lepší, pokuď potkáme nějakého většího psa, než je ona, protože pak se ta její dravost vyrovná:-)
Takže mezi její oblíbence patří třeba výmarští ohaři, ridgebaci (pokud nejsou moc divocí, protože to ji zašlápnou a Nela se vzteká), border kolie, aktivnější retrívři, australský honácký pes, nebo třeba i doga, která se od Nely nechala s chutí honit, což působilo docela komicky.
Z těch menších jsou to určitě Jack nebo Parson Russel teriéři a foxteriéři - když nějakého potkáme je to pro mě balzám, protože Nela vedle nich působí jako klidný pes:-)
A v blízkém okolí ještě potkáváme jednu bezva mladou basetku Bugsy, která se Nele moc líbí a její páníčci rozdýchají i to, když jí Nela v zápalu boje přišlapuje uši, což se stává docela často.
Určitě jsem ještě dost psích kamarádů vynechala, tak to když tak doplním dodatečně:-)

Bibi
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:59

Asi je dost na skodu, ze Baska sa ostatnych psov strani a za smecku povazuje nas-ludi (Matus, ja, Matusovi rodicia). Ale uz sa osmeluje. Len ju ti ostatne psy nemozu prevalcovat. To sa boji. Vcera sme stretli Weimarskeho stavaca - k nemu sa po chvili odvazila, ale len co sa on otocil jej smerom, bezala sa skryt za nas. Este tam bola nejaka krizenka (asi Basina velkost), za nou sa celkom mala.
Dufam, ze bude viac prilezitosti na cesty do Ciech za pravymi strakatymi kamaratmi a Baska bude lietat spolu so smeckou.

Hanka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 15:36

zuzka
psy si tu majitelé většinou hned volají a poutají na vodítko
tak to znám i já a přijde mi to škoda, když si pejsek chce evidentně hrát...

zuzka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 12:21

Magda
my moc sparingpartnerů nemáme, proto musíme organizovat strakaté procházky :o)

máme zkušenost se starším rotvíkem, ten ale Bele nestačí, takže po počátečním pošťuchování jde každý svou cestou

pak je tu Jonáš, větší kříženec, s tím Bela vede nerovný boj, ale kupodivu je to stále vyrovnané, na co Bela nestačí silami, to uječí :o)
A když s námi byl na procházce ridgeback, tak neznaje okolnosti, stále Belu bránil :o)

Ridgeback Shaggi je na Belu už moc velký, nejdřív ho provokuje, ale pak už se chodí schovávat.

Retrívřice Bonnie je skvělá na plavání a řádění ve vodě, ale nevydrží dlouho běhat

S dlouhosrstými koliemi nemáme moc dobrou zkušenost. Jsou na Belino dravé hraní příliš jemné a něžné, navíc je Bela z nějakého důvodu nemá moc v lásce.

A nesmím zapomenou na Kasíka, tibetského teriéra, ten je ke strakáčům jako stvořený.

Nejlíp si Bela vyhraje s pejsky středního vzrůstu, pochybného původu a toho správného temperamentu :o)

JInak ostatní psy si tu majitelé většinou hned volají a poutají na vodítko, takže nevíme.

DASA
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 10:27

Magda
ahoj, když čtu Tvoje příspěvky, docela mě mrzí, že Abu nemá stránky, určitě by to bylo bezva počtení a prohlížení :-)).
Chrupka bere každého psa, který je s ní ochoten lítat a nechat se okousávat. My ji rozmazlujeme, zveme ji různé psí rasy na návštěvu na chalupu :-)). Rotvíka, retrívra, vlčáky, labradora, dobrmana. Nejvíc se asi vyřádila s vlčáky. Nyní začíná lítat a hrát si se štěnětem PRT (parson russel terrier), myslím až povyroste, že to bude pro Chrupku super partnerka.

Hanka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 07:49

Magda
Ahoj Magdo, velice jsi mě opět pobavila. Zatím vede jednoznačně knírač Žeryk a taky westík Candy. Knírač je hodně rychlý a neunavitelný lumpík a Jaga ho miluje. Naposled si navzájem brali balónek, lítali a kousali se. West highland white teriér je taky super, ale poměrně brzy se unavil, myslím, že až bude Jaga dospělá, tak to na hraní nebude. Ale máme prozatím málo zkušeností na to, abych to mohla nějak reprezentativně statisticky zhodnotit :o) Každopádně bilance hracích a nehracích pejsků je prozatím ve prospěch těch, co si hrát nechtějí a Jaga provokuje a provokuje...

Magda
Člen
# Zasláno: 15 Srp 2006 18:58

Máte nějaké psí favority, se který si Váš strakáč nejvíc rozumí a pořádně se s nimi na procházkách vydovádí?

Já bych je pro Abu rozdělila na:
NAROZENÍ PRO STRAKÁČE!:-)
TAKY FAJN
POUŽITELNÍ
PRO STRAKÁČE NEPOUŽITELNÍ:-)

Samozřejmě že na prvním místě v první skupině jsou strakáči, o tom žádná!:-)
Ve velmi těsném závěsu je rozhodně knírač - u nás kníračka od sousedů - veselá, do všeho jde s vervou, spoustu lumpačin i sama vymýšlí, dostatečně rychlá a baví ji i hry na přetahovanou, torpédovací nálety a taky ožužlávací hra "já zakousnu tebe a ty pak zakousneš mě":-)

hned po ní ostatní teriéři v jakémkoliv skupenství :-), nejlépe však patterdale teriér, nebo jackrusel - snesou i ty odvázanější hry a rozhodně je její tempo nepřekvapí:-)
http://strakaci.sk/foto/Abena%20Strakatý% 20samet%20(Abu)/892685.jpg
- poločas odpadu:-) : prospí minimálně několik hodin, klidně se s nimi umí utahat i na několik dní dopředu:-)

TAKY FAJN
príma jsou setři, ale ti se v lese rozprchnou a "loví", některé hry jsou na ně příliš hrr. Ale jsou tak měkoučcí a heboučcí:-)

Labradoři taky fajn, ale na strakáče jsou příliš pomalí. Zato se s nima dobře přetahuje a ožužlává:-)

Zábava je taky s koliemi nebo čuvači, někteří z nich jsou taky pěkně veselí raráškové
s berňáky je taky zábava, jenomže jsou oproti nim strakáči poněkud tintítka...
Poločas odpadu: pár hodin

Do té poslední zatím jenom mopsové a chrti. Ti první mají infarkt při každém popoběhnutí, ti druzí jsou moc "slečinkovatí" a nevyhovuje jim "kontaktní zápasnický styl":-)
Poločas odpadu: NULA ...

Co ti vaši, koho si oblíbili?

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012