English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Povaha ČSP / Strakáč a děti
. 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
zuzka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 00:08

Panoramka
že by z BC? ;o)

zuzka
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2008 00:04

tak mimčo a pes :o)
Bela přijala K. bez problémů, je s nimi sranda a pro K. je Bela určitě přínos, na druhou stranu jsou někdy "na zabití" a nebýt to "moje milá Belinka"...

taky mám v živé paměti, jak Bela jako malé štěňátko dost kousala
jizvy se, pravda, zacelily, ale dlouho jsem vypadala jako oběť domácího násilí, toho bych se asi u malého dítěte bála nejvíc

ale možná že i to štěně chápe rozdíl mezi dospělým a dítětem, své by asi řekla i Markéta od Dity (Velký dar)

KatkaM
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2008 09:33

Panoramka
osobní zkušenost nemám, ale podle jiných majitelů soužití štěněte a dítěte bývá vetšinou v pohodě. Na začátku musíte samozřejmě dávat pozor a jejich vztah usměrnit, ale většina štěňat většinou prý rychle pochopila, že dítě je "křehké" a že podle toho k němu musí chovat opatrně.

IrenaBarbucha
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2008 08:39

Panoramka

Určitě je rozdíl mít nejdřív psa/fenu s tím, že dítě se narodí v době, kdy je zvíře už dospělé, proti situaci, že je v rodině malé dítě a do toho si přinesete štěně (jakéhokoliv plemene). Protože štěně je holt štěně - taky mimino - kouše, škrábe, je divoké, neposlouchá, dělá loužičky a hromádky a je potřeba ho taky vychovat. Na to se spotřebuje poměrně dost času.
Na vašem místě bych pár let počkala.

DASA
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 14:48 - Změnil/a: DASA

Panoramka
myslím, že nejlépe by vám na toto téma odpověděla Zuzka, která má Belu Velký dar a malého Kamilka. Zkuste se podívat na její stránky nebo jí napsat.
http://www.kocovi.com/kremilek/index.htm jsou tam nádherná videa malého Kamilka s Belou i fotky ve fotogalerii.

Panoramka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2008 13:24

Pekne odpoledne,
radi bychom si v budoucnu poridili pejska a cesky strakaty pes nas s manzelem moc zaujal. Mame maleho synka - 1,5 roku, ktery ma psi rad, neboji se jich. Naopak by k nim venku hned bezel - at vidi mastifa, ci pudlika. Kdyz k nemu nejaky pejsek pribehne a chce ho oliznout - necha se a smeje se u toho. Ja samozrejme davam pozor - na syna i na psa.

Cetla jsem tu dve diskuze - tuto o detech a dalsi o temperamentu. A tak me napada otazka, zda bychom nemeli pockat, az bude syn vetsi.

Mate tu nekdo doma strakace s malym ditkem? Jak to u vas probiha?

Predem dekuju za odpoved.

Petra

DASA
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2008 09:39

tak jsem si o víkendu potvrdila, že jsou strakáči opravdu vhodní k dětem. I naše ztřeštěná Chrupice spořádaně ťapala u kočárku a hlídala jeho obsah jako o život :-) dvě fotečky na jerabinkách

Hanka
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:08

Tak se musím podělit o pro mě velmi radostnou zprávu, včera při venčení na místní psí louce přišli nezávisle na sobě taky tatínek s malým chlapečkem a maminka s holčičkou, oba se psem. Docela jsem se děsila vzhledem ke vztahu Jagy k dětem, ale proběhlo to dobře. Jaga na batolata totiž vůbec neskákala. Pravda, několikrát za nima přiběhla, olízala jim 99,9% obličeje, ale vrtěla se jen v jejich výšce a nesápala se na ně, případně si jim lehla k nohám a vynucovala si naprosto nenásilně muchlování.
Jsem si říkala, že takhle to má být, že to byli rozumný rodiče, který sice bděli, ale nepropadali hysterii, když se v okolí pěti km objevil pes.

Hanka
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:56

KatkaM
vítej do klubu :))) my nemůžeme projít nikdy kolem dítěte, aby si ho Jaga nevšimla, je z nich úplně uchvácená

KatkaM
Člen
# Zasláno: 21 Zář 2006 09:35

Konečně můžu přidat příspěvek i sem. V okolí totiž skoro žádné děti nemáme, 4leté neteře si Brita všímá pouze když vidí příležitost jí ukrást z ruky nějaké jídlo, ale teď máme nově synovce a z toho je Brita hotová. Kdykoli synovec vydá nějaký zvuk nebo se k němu někdo přiblíží, tak je u něj (teda u kočárku nebo postýlky). Dokonce včera nechtěla jít z návštěvy na procházku, protože malej zrovna plakal.

. 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012