English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Povaha ČSP / Strakáč a děti
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:51

DASA
tohle mě rozčílilo, jenom to čtu :-(
Nám se taky stalo, že se rodiče tak strašně Jagy báli, nadávali, že je hajzl (a já ještě něco mnohem horšího) a agresivní pes patří do klece a na řetěz a kdesi cosi a dítě v panice vřeštělo, přitom Jaga se mohla uvrtět radostí, že vidí kamarády - opravdu nechápu, jak může na někoho působit tak strašidelně...

DASA
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 09:38

Fotky jsou moc pěkné, vítám každé rozumné rodiče, které již od mala seznamují děti se psy. Mám z víkendu zážitek, který mě opět rozčílil - rodiče - dítě - pes. Jak vychovat dítě k nelásce ke psům nebo alespoň k tomu, že se bojí každého i sebemenšího psa. Jela jsem s Chrupkou na kole lesem, Chrupka na volno. Za zatáčkou jsme potkaly dvě pani s malým asi 5 letým děckem. Ony se lekly nás, Chrupka se lekla jich a vyštěkla (jenom jednou ) V tom okamžiku ta pani vrazila dítěti do ruky klacek s větou na drž si ho raději ! A zaujmuly bojovné postavení. Chrupka proběhla okolo nich za mnou a víc si jich ani nevšimla. Tak mě napadlo, vezme si dítě příště na psa taky klacek ?

Hanka
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2006 07:52

Magda
paráda :o) ty fotky jsou super, my máme za sebou oslavu narozenin, kde bylo asi 50 lidí včetně dětí, na nejmenšího prcka Jaga pořád skákala (byla pak stejně vysoká), to jsme hlídali, ale byli tam i větší raubíři a s těma si hrála

Magda
Člen
# Zasláno: 1 Zář 2006 15:22

Hani, tak jsi mi něco vnukla:-) Prolezla jsem pár fotek a něco vybrala.
Už asi vím, proč tak moc miluje kočárkáře:-) - dostává od nich desátky!

Je to zvláštní, nám občas ukousne podávanou mlsku i s prsty, u dětí jako by ani nevěděla, jak se zuby používají...

Tohle je typická poloha - před úplně malými prcky nestojí, ale asi tak metr od nich se položi na zem a k nim s spíš plazí... Pak chvíli čeká, až jí prcek začne oplácávat a pak ho oblíže dočista do čista:-))) (teda pokud nejsme na blízku) a pak už se od něj nehne...

S většíma si hraje, ale pořád ví že jsou to děti, nechá si brát třeba i kost z huby (doufám, že to pak nevyzkouší u jiného psa)

Potíž je v tom, že někteří raubíři občas zkouší, co všechno pes vydrží...
K neznámým dětem radši psa bez optání nepouštíme (sice vím že je nepokouše, ale nerada bych jí dopřála třeba špatnou zkušenost, nebo dítěti úlek) jsou i děti nepejskařské, které vůbec nevědí jak se mají ke psu zachovat.

Hanka
Člen
# Zasláno: 29 Srp 2006 08:17

stručná ilustrace k tomuto tématu ve fotoalbu Jaga :)

jirka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 22:11

Hanka
domluveno - taky se tesime

Hanka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 22:00

jirka
no tak to by stálo za to něco uspořádat. Mám obavu, že by Jaga v dospělácké strakaté smečce mohla být trošku zaražená, ale když tam bude mít stejně starou parťačku a ještě navíc ségru, tak to by mohlo být super :o) Tak se předběžně těšíme...

jirka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:38

Zofka bydli u mych rodicu v domecku s krasnou a obrovskou zahradou kousek od Tabora a ja jsem v Praze. Obcas tu bude se mnou, kdyz nasi nekam vyrazi. Myslim, ze nekdy v rijnu ji sem na 14 dni ke mne soupnou "na pionyrak". Jestli bude v ty dobe nejaka prazska strakata akce, urcite se pripojim.

Hanka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 21:13

jirka
No nevim, asi mě to neuklidnilo :o)
Když jsem koukala na fotku Žofky, tak mi přišlo, že hlavu má s Jagou úplně identickou, no je to fešanda :) a kde s Žofkou bydlíte, nejste v Praze????
To krásný koště zůstalo na chalupě, tak teď Jaga citově strádá ;)

jirka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 20:44

Mila Hanko, nevim, jestli te to uklidni, ale segra Jagy - Zofka se chova k detem uplne stejne. Vsechno ostatni zvlada na svuj vek prekvapive dobre, jenom kdyz nekde na prochazce objevi dite, zacne vyvadet jako "jatá". Proste holky nezaprou, ze jsou segry - i podle fotek. Mozna snad koste (predpokladam ze i u vas nejoblibenejsi predmet) mate hezci.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012