English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Povaha ČSP / Strakáč a děti
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 20:05

Magda
Tak to se máme na co těšit - a to myslím v dobrém :o). Až se Jaga trošku zklidní, tak to půjde líp.
A musím říct, že tenhle návod se mi moc líbí:
Jakmile se k němu začala chovat nepatřičně, tak jsem prcka/Prcka:-) pohladila nebo na něj položila ruku a na psa po psím zavrčela a "zle se podívala"
a těší mě, že vlastně nejsem blázen, protože na Jagu taky občas vrčím (ale pouze doma :)

Magda
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 15:15

Hanka
Ahoj Hani,

no, jestli si to dobře vybavuju, tak umírněná začala Abu být taky až kolem sedmého nebo osmého měsíce... Do té doby jsme jí k úplným prckům nepouštěli bez dozoru, dokud ji nepřešla ta největší vítací radost, taky jsme měli obavu, aby je nepoškrábala těmi svými piraními mléčnými zoubky.

Děti miluje od malička, ale byla na ně moc hrr, ale třeba na Silvestra (3,5-měsíční) jakmile šly děti kamarádů spát, tak šla s nima a brala to strašně vážně a nehnula se od nich až do rána.
Nedávno jsme dělali sud a krůtu a to se zase místo hypnotizování grilu radši starala o jednoho raubíře kamarádů, který se bál spát sám:-) Zlatíčko:-)

Docela se mi hodila komunikace, kterou jsem se naučila kvůli Prckovi (morče). Jakmile se k němu začala chovat nepatřičně, tak jsem prcka/Prcka:-) pohladila nebo na něj položila ruku a na psa po psím zavrčela a "zle se podívala":-)))
Ne nepřeskočilo mi:-), je to taky "kynologická rada od kamaráda" a funguje s mnohem větší úspěšností, než třeba proutek nebo vylágoš!

Hanka
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 12:14

Magda
Tak to je podle mě ideál, kterého bych ráda docílila. Dneska jsem náhodou potkala maminku s kočárkem a dalšími 3 caparty. Jaga mě potěšila, protože si po chvilce lehla na záda a nechala se drbat a děcka olizovala. Ale měla jsem ji na vodítku a když chtěla vyskočit, tak jsem ji musela krotit. Právě mi přijde, že zatím tu dětskou křehkost moc nevnímá :o) A Abu byla takhle citlivá odmala?

Magda
Člen
# Zasláno: 17 Srp 2006 10:25

Abu děti miluje, zbožňuje a nejradši by si je přivedla všechny domů! Doma je totiž nemáme, což je psovi straašně líto - připadají jí totiž nadmíru zajímavé... :-)
Překvapila mě tím, že ví, že dítě je křehké... U úplně malých prcků vždy nejdřív zalehne, připlazí se a teprve potom oňuchává a olizuje (to se maminkám moc líbí...! ;-) ), někdy jim nosí hračky s představou, že si s ní bude prcek hrát a některým svým oblíbencům nabízí i jídlo:-))). Ráda je zblízka pozoruje, asistuje a "hlídá". Dost často schytá i úder kmitající rukou alias pohlazení, ale jenom zavře oči a ani jí nenapadne se ohnat, spíš z toho má asi radost a pak ještě víc oblizuje:-) Tele.
S většíma lítá a hraje si, ale ani v zápalu boje nezapomíná, že to jsou děti.
Když je s dětma, snažíme se, aby neměla špatné zkušenosti, takže hlídáme ostřížím zrakem nejen psa, ale i děti (obzvlášťě pak ty pobíhající raubíře, někdy jsou to pěkní sadisti)

Anonymní
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:51

Baska mala na navsteve takmer dvojrocneho mladenca/klucinu (sranda, je mladsi od nej) a on pojedal kornflejksy. Basa ho milovala, lebo mohla po nom luxovat :) Obcas sa nechala uniest a snazila sa ho chytat za nohy. To sme ju okrikli. Inak vseobecne ju ludia moc neberu kym sa my nezastavime pri nich.

Bibi

Hanka
Člen
# Zasláno: 16 Srp 2006 16:26

Jak se váš strakáč chová k dětem? Už se to tu někde trochu probíralo, ale přijde mi, že si to zaslouží samostatné téma...
Jaga se k dětem přímo žene, ke všem a ať na ní reagují jakkoliv a ještě se to násobí, když různě povykují, křičí, běhají atd.
Máme pěkné zážitky :o) V Libni je oplocená psí louka. Byla tam romská babička, dědeček s malou holčičkou. Byla jsem s Jagou daleko od nich, ale najednou ji zmerčila a vydala se seznamovat. Z holčičky byla nadšená a mohla se uvrtět, ale dítě začalo strašně hystericky řvát, Jaga na ni vyskakovala, paní se ji snažila odkopnout a neuvěřitelně sprostě nadávala. Měla jsem na tom svůj podíl viny, že jsem Jagu nedokázala přivolat, ale nechápu, proč lidi vodí malé děti do míst, kde se venčí psi, když z nich mají strach...
Taky jsme měli na návštěvě 2měsíční miminko a s ním si Jaga chtěla hrát, což jsme nedopustili :o)

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012