English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Povaha ČSP / Strakáč doktorem a ošetřovatelem
Autor Zpráva
Magda
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2006 22:51

Mockrát vám všem děkuju za přání zdraví a za podporu!

Pomohlo mi to! Vypadá to, že doktoři měli pravdu - moje relativně mladý maso rychle srůstá:-) Nezklamali, asi vědí o čem mluví a tak už jsem naskočila do rychlíku jménem PRÁCE...

Pesouch taky nezklamal. Že jsem už v pořádku jsem poznala o sobotní procházce, kdy jako by si všechno zlobení nastřádala do zásoby a tak nás obšťastňovala honěním koní, vybíháním do lesa, papáním hnusů a taky záchvaty hluchoty - samozřejmě v okamžicích jako "ke mě" a nebo "fuj" :-)

DASA
Tak to už se moc těšíme!!! Kdy zazimováváte?:-)

nika
Tak to je jasný! Hop z postele:-)

nika
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 11:54

Magda
Taky přejem, ať je Ti brzy líp a ať se o Tebe Abu dál tak pěkně stará.

Včera jsme dumali na tím, jak by se zachovala Nela a myslím, že Zuzčin příspěvěk to docela vystihl:-)
Navíc jsem zrovna nastydlá a ležím a mám tedy bezprostřední empricikou zkušenost: v posteli po mě šlape pořád stejně, jako když jsem zdravá. Ovšem co se proti loňsku zlepšilo, nemáme zasněžený byt od rozcupovaných papírových kapesníků, jen občas je někde drobná závěj:-)

DASA
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 10:11

Magda
Chrupajdy přejí také brzké uzdravení. Koukej ať si v pořádku, jen co zazimujeme chaloupku, pozveme se k vám na nějakou bezva vycházku.

zuzka
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2006 08:46

Magda
jsem ráda, že ti je už lépe, ovšem s takovou ošetřovatelkou to jde určitě jedna báseň :o)

mám dojem, že Bela tak ohleduplná není
jednou mi bylo vážně zle (prášky nezabraly jak měly a já měla najednou čtyřicítky) a ležela jsem jak mrtvola a tupě zírala do stropu
ovšem Bela to brala tak, že jsem celý den doma a vůbec(!!!) si s ní nehraju a chodila mi házet hračky až na obličej - to asi jako abych si všimla
ale možná, že ještě nebylo tak zle, aby se v ní probudily "ošetřovatelské" sklony (aby to nakonec nebylo jako s těmi blanickými rytíři :o)
no uvidíme

Hanka
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 19:27

Magda
Začátek Tvého příspěvku mě navzdory vážnosti obsahu rozesmál a konec zas dojal. Abu je opravdu milionová hafina! Propříště se asi vyplatí jí věřit :))
Přejeme, ať jsi brzo fit. Jaga vzkazuje haf.

Bibi
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 18:13

Magda
Bašenka, Bibi a Matúš prajú skoré uzdravenie!!!

KatkaM
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 14:54

Magda
sice (naštěstí) Brita takovou zkouškou neprošla (tudíž nevím, kam až její ohleduplnost sahá), ale taky ihned registruje sebemenší změnu ve zdravotním stavu - jak lidí, tak psů a přizpůsobuje tomu chování.

P.S. Přeju brzké úplné uzdravení.

Magda
Člen
# Zasláno: 9 Říj 2006 14:31

Ahojte všichni!

Něco vám musím svěřit - trochu jsem sice váhala, ale ...:-)

Asi aby nás život udržel ve střehu, čas od času na nás nachystá nějaké to nečekané překvapení... Jako mě předminulou neděli.
Začalo to v noci obyčejným bolením břicha a skončilo to večer těsně před tunelem (znáte to - ten co má na konci jasné věčné světlo):-)

Celý den se kolem mě šmrdolil náš strakatý ocásek a s postupujícím odpolednem stále více odmítala se ode mne hnout... Nakonec se už ani Pavlík ode mě nenechal ukecat, že "to bude dobrý".
Ani v sanitce jsem nepřestávala tvrdit, že to jsou určitě jenom strašně zaražený prdy:-), jenže nakonec to bylo vnitřní krvácení z nějaké neobjevené obří cysty...

Za týden jsem se vrátila domů a strakatá paní doktorka mě opět vyrazila dech, když hned u branky nějak poznala, že nejsem "normální". A tak mě vítala vyskakováním do vzduchu, kroutila se kolem nohou, bláznila, ale neskočila mi ani jednou na bolavé břicho.

Další metamorfózou našeho strakatého třeštiprdla je asistenční pes.
Nějak mimochodem jsme jí naučili, pravděpodobně z naší lenosti k ohýbání se, povel "podej" = dej mi hračku až do ruky. A ona zas na oplátku jako by mimochodem rozhodla, že PODEJ platí na všechno, na co se ukáže - takže mi podávala spadlé lžičky, teploměr, hrneček, ponožky, jabko a jiné nesmysly. Řeknu vám, když člověka každé vstávání z postele bolí, je to k nezaplacení!
I jinak se ke mě chová jako vyměněný pes - akceptovala, že se mnou nesmí spát v posteli, je pozorná a poslouchá na slovo (což si ale začala kompenzovat na Pavlovi), trochu mě mrzelo, že si se mnou přestala hrát, ale asi to bere jako ohleduplnost, stejně jako že na mě při vítání neskáče ...

No, teď už je mi líp a líp ale bohužel to poznává i Abu, tak už se místy zase pomalu, ale jistě začíná navracet zpět ke starému dobrému Třeštiprdlu Puberťáckému. Je na čase, už se mi po tom začalo stýskat:-)

Uvědomila jsem si, že když na člověka přijdou těžké chvíle, že je velký dar, když má kolem sebe spolehlivé a milující přátele - a mězi ně nyní s definitivní platností musím zahrnout i ty chlupaté! :-)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012