English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Povaha ČSP / strakáč a temperament
<< . 1 . 2 . 3 . >>
Autor Zpráva
Iris
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 15:53

KatkaM
Děkuju! Až se červenám takovou chválou:-)
sue
Každý den na túry nemusíš ( i když ne že by něco takového strakáček neuvítal), ale stačí když na tu túru vyrazíš o víkendu. Mimochodem, co jsme se tady taky shodli, strakáči jsou docela velcí spáči a když se vyběhají, rádi si v pohodlí (dlouho) pospí:-) Jde spíš o to, že to nejsou "cvoci" jako borderky nebo australáci, u nichž jde spíš o to, že potřebují něco dělat, strakáči zase tolik nepotřebují úkoly a "práci", stačí jim jen ta velká vycházka, túra, je to spíš takový "turistický" než "pracovní" pes. Mně to třeba vyhovuje, ale jestli hledáš něco klidnějšího, tak nevím - buldoka ze strakáče neuděláš:-) Doporučuju přijít se podívat na výstavu nebo až budeme pořádat nějakou společnou vycházku a podívat se na vlastní oči. Takhle je to stejně pořád jen teorie. Pak se rozhodneš. Chválím, že nejsi ukvapená a hledáš informace, ale nejlepší je to fakt naživo!

KatkaM
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 13:39

Iris
krásně napsáno. ;-)

sue
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 13:00

Iris
děkuju za příspěvek...víš co já nechci nějakého přehnaně aktivního šílence(jeden mi už stačí),kterej nebude trpět když se mi zrovna nebudou chtít chodit každej den 3 km túry a podobně.

Iris
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2007 12:23

Cha, taky mě ten dotaz rozesmál:-) Co můžu ze své zkušenosti - byl to šok:-) Arny je hodně temperamentní, hlavně je to takový běžec, prostě MUSÍ uběhnout svou dávku denně a pak už je to dobrý. Ale já mám ještě toho čivaváka a ten už se tak nějak přizpůsobil (prostě se z něj stala nejrychlejší čivava ve střední Evropě:-), takže se hodně vyběhají spolu. Se skákáním na lidi problémy nemám, Arnyho cizí lidi nezajímají. Spíš je to horší se psy, někdy se ho dost zaleknou, musím hodně hlídat aby se neřítil na nějakého jorkšíra apod. Ale jinak - jiné plemeno nehledej. Já vím, že u mě už je to láska na celý život (pokud to půjde), protože strakáč je tak krásně univerzální, v podstatě s ním lze podniknout všechno, ničemu se nebrání a taky má super velikost - není ani velký ani malý, prostě už uhlídá ale zase nikomu celkem nevadí. Co se týče cvičáku, to už jsme tu probírali, záleží hlavně na kvalitě cvičáku. Obecně bych řekla, že se strakáčem se dá dělat sportovní kynologie, Arnyho to baví, základní výcvik zvládáme, zkoušíme stopy a připravujeme se na obrany (možná i nějaké ty zkoušky jednou budou:-) No a přivolání - prostě to chce žrádlo a zase žrádlo:-))) Moje nejvyzkoušenější metoda:-) Jo a k tomu čůrání v bytě, tak to bylo u nás naprosto v pohodě, Arny velmi rychle pochopil, že se to dělá venku a dokonce už od 4 měsíců zvedá nožičku. Ideální pes (plemeno) prostě neexistuje, navíc vždy je u každého plemene nějaká naprosto odlišná výjimka (už jsem viděla pěkně agresivního zlatého retrívra, líného australského honáckého psa, naprosto podřízenou stafordku...), takže se to předem stejně nedá moc odhadovat a najisto s něčím počítat...

sue
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 14:12

tak to jste mě potěšili fakt moc.-) už jsem si myslela že si budu muset vybírat zas jiné plemeno,...a jak tu čtu tak strakáčci jsou nejakčnější v raním věku:-)což je fajn......no naše ovčáková nám řve celej den a celej den nám nosí hračky a furt někde courá a nepoleží...

nika
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 12:23

Určitě bych souhlasila, že i když jsou strakáči dost akční, nejsou cvoci:-)
Nela si taky zvládne hrát sama, když zrovna nemáme čas na házení míčků a přetahování. Sice nám hračky nosí, ale když vidí, že s náma nic nebude, jde si lehnout.
A venčení se dožaduje podobně jako Jaga mručením u dvěří nebo si lehne přes práh a nasadí žalostný výraz. Ale taky jí to trvalo asi do půl roku, než byla spolehlivá.

Marta
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 11:10

Dada
Naše Anuška si taky vystačí většinou sama. Když nás chce zapojit, tak si "řekne". Jsou jí 4 měsíce a ven si říká jen když se jí chce bobkovat. Na čůrání si odejde za roh do chodby, aby jsme ji neviděli a nevyhubovali jí, tam udělá jezero a s úsměvem na tváří se vrátí pokračovat v činnosti :)

Hanka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 10:22

Dada
Jaga skákala otřesně, vybíhala lidem naproti a uskákala je do bezvědomí a je to už mnohem MNOHEM lepší. Obvykle když potkáme nějaké děcko známých, tak si neodpustí olíznout ho v obličeji, ale jsou i chvíle, kdy si skákání odpustí úplně. Už to prostě nemusím tak řešit, dřív jsem z toho byla špatná.
Když byla Jaga malá, tak si chtěla hrát pořád, vlastně žádnou legraci neodmítne ani dnes, ale doma si zaleze a odpočívá, nenosí mi hračky, to vlastně nikdy zas až tak nedělala. Když si hraje s hračkou, tak si ji vezme a kouše ji, nebo s ní hází, píská, ale nepotřebuje mě u toho.
S tím, jestli si řekne, když potřebuje ven, tak to Jaga dlouho nedělala, taky mě to štvalo, ale tak půl roku zhruba už to dělá. Stoupne si ke dveřím a pláče. Budila mě tak například v sobotu v noci, když měla průjem :) Kdyby plakala u mě u postele, tak bych možná hned nevěděla co chce ;)

KatkaM
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2007 08:37

sue
Ne, strakáč na borderku nemá. Strakáč je sice temperamentní, ale ne cvok. :o))

Dada
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 20:52

aj ja dakujem za vycerpavajuce odpovede, je mi jasne, ze nas caka este vela srandy, s tym skakanim asi nic neurobime, ale cvicak skusime. Ale ked citam pedposledny prispevok od Sue - nas Coky sa vie perfektne hrat aj sam, nejak extra neotravuje, len ked chce ist do domu, co moze len obcas, lebo sa mu akoci nechce pytat na potrebu - co dost dobre nechapem, ci sme my urobili nejaku chybu, alebo na to on kasle.

<< . 1 . 2 . 3 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012