English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Povaha ČSP / strakáč a temperament
<< . 1 . 2 . 3 .
Autor Zpráva
sue
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 16:21

jinak s tím temperamentem to nebude tak žhavý jako u borderky nebo jo?

sue
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 13:39

děkuji za odpovědi...já mám teď 3 letou ovčandu a ta je hodně hyperaktivní a já popravdě to její tempo moc nezvládám,...je neúnavná pořád otravuje neumí si hrát sama....chyby ve výchově jsme udělali každopádně...tak mě zajímalo jak jsou na tom strakáčci...je mi jasný že štěňata bývají k nezkrocení ale jak je to s nimi v pozdějším věku mě zajímalo...

DASA
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 13:19

Nám cvičák docela pomohl - hlavně jsem se asi učila já jak se psem zacházet, ale Chrupku to šíleně nebavilo. Na rozdíl od vlčáků, kteří pochodovali sem a tam s nadšeným výrazem a oddaným pohledem na páníčka, ona se tvářila děsně znechuceně a nejvíc radosti projevovala, když se šlo domů. Asi to chtělo zvolit jinou zábavnější metodu výcviku. Celkem se ale naučila chodit na zavolání, samozřejmě když nebylo okolo něco extra lákavého. Také u ní platí, že se zklidnila, ale došlo k tomu až nyní, kdy jí byly dva roky. Je fakt, že se mi ale občas po jejích lumpárnách zasteskne, už s ní není taková sranda. Skákání jsme ji ale dodneška neodnaučili :-(

nika
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 12:37

Moje osobní zkušenost je převážně jen s velmi temperamentními strakáči s naší Nelou v čele:-) Nám s tím teda cvičák moc nepomohl, protože na Nelu spousta pouček selhala. Jako třeba utíkejte na druhou stranu, pes poběží za vámi přiběhne...to jsem se naběhala a Nela nikde:-))) Když byla v největší pubertě, vláčela za sebou na procházkách stopovačku, díky níž jsme zmírnili její požírání všeho, co objeví. Jinak si ale myslím, že je ten temperament moc fajn, protože se člověk přizpůsobí:-)
Co se týče klokáních sklonů - to je asi u strakáčů univerzální. Nela skáče do náruče, při vítání, když něco chce, nebo si aspoň otlapkává kolem stolu a linky. Nežádoucí se to stává ve chvíli, kdy je totálně zabhněná nebo má člověk letní oblečení a je notně poškrábán, ale to zatím nepochopila:-)
Ale jak psala Hanka, po roce (a u fenek po prvním hárání) se to o hodně zmírní. Navíc jsou strakáči dost chytří a rychle se učí, takže se to dá zmírňovat výchovou už dřív. Nebo se to naučí chytře obejít - věci že stolu nežeru před páníčky, ale až když mě neivdí:-)

Marta
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 11:06

Dada
Máme 4 měsíčního strakáče. Je pravda, že je někdy jak utržená ze řetězu, ale většinou se to dá zvládnout. Chodíme s ní už od 10 týdnů jejího věku na cvičák. V naprosté většině už zvládné přivolání a i jiné pokyny. Chce to ale pevnou ruku a nepovolit. Jinak to hned zkouší. Hrozně rychle se ale učí. Máme sice už zkušenost se psem, ale jezevčící jsou holt trochu míň temperamentní. Je ale pravda, že nám cvičák dost pomohl. Hlavně nám tam třeba poradí i nějaké fígly a hlavně nám řeknou co mi děláme špatně.
Jinak je pravda, že máme občas dojem, že mají klokaní geny :)

Dada
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:56

Hanka
tak to je presne tak, ako keby som to napisala ja, ano tiez takto isto reaguje, ked k nam niekto pride, vyskakuje, ( da sa to vyskakovanie vobec oducit ???), ked pridem ja domov, ako keby sa prave prirutil uragan a kym sa dostatocne nezvita, nemam sancu sa od Cokyho dostat, jednoducho ma nepusti. Ale na druhej strane ho vsetci doslova milujeme ,aj keby som ho niekedy najradsej roztrhla, hlavne, ked zacne nieco likvidovat a neni sanca, aby prestal. Povel " fuj " je pre neho prave opak - vyzva nieco vyviest.
Myslite, ze cvicak by pomohol ? a kedy? uz treba zacat, alebo este nie ?

Hanka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:42

Dada
Neumím na to dát radu, jen pro to mám pochopení, protože tak to bylo a někdy je i teď u nás.
Strakáči jsou neskutečně zvědaví a máloco je odradí od toho, co si usmyslí. Jaga všechno žrala jako malá (teď už omezuje věci vyloženě nejedlé), hodně kousala, měla jsem ruce do krve, rukávy rozkousané, nedala se pomazlit. Taky s přivoláním byl problém, zajímala se o všechno možné jen ne o mě. Vítala na potkání lidi výskokem do obličeje, děti by umuchlala k smrti, hnala se ke všem psům. Ale spoustu toho už jsme odbourali a začíná to být k žití, pomalu začnu litovat, že už není takovej šílenec :))

Dada
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:36

sue
mam takmer 5 mesacneho strakaca a bol to pre nas riadny sok, ked hned po par dnoch u nas doma zacal vystrkovat rozky, je to zvlastne plemeno, ale myslim, ze velmi inteligentne a prisposobive. uz teraz mozem povedat, ze je to lepsie ako napr. pred mesiacom a verim, ze stale to bude len lepsie, len si rad robi co chce a niekedy nas ani neregistruje, mozno robime my nejaku chybu. Budem vdacna za radu.

Hanka
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2007 09:29

sue
Přiznám se, že tento dotaz mě upřímně rozesmál :)
Je to tak -můžu teda mluvit jen za sebe a pár dalších janků, který jsem osobně poznala, ale temperamentní jsou strakáči podle mě hodně hodně hodně !
Ale pokud vydržíš první dejme tomu rok, tak pak už to bude dobrý, pejsek se naučí nějaký pravidla a taky se zklidní.
Zpětně se divím, jak jsem ty začátky s malým neposlušným divochem mohla přežít. Jaga byla opravdu šíleně hyperaktivní, ale pochopila jsem, že ne všichni strakáči jsou až takový blázni.

sue
Člen
# Zasláno: 26 Čen 2007 16:56

chci se zeptat , jak moc je strakáč temperamentí???Já nedávno slyšela,že prý hodně.

<< . 1 . 2 . 3 .
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012