English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Chov / Záchrana málopočetného plemena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
Hanka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 18:30

Nevím, proč ta vzrušená slova? Myslím, že tu všem jde o totéž, jen to někoho víc zvedá ze židle a někoho míň. Inzerát se smazal a diskutující, co tu jsou myslím pokoutně množit bezpapíráky nebudou.

IrenaBarbucha
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 16:54 - Změnil/a: IrenaBarbucha

radka

...lidi prostě nemají ty info o chovu .....

Ale schovat se do všeobjímající náruče názvu plemene, o kterém se úsilím jiných zvyšuje obecná povědomost, které se jiní snažili a snaží zachránit před vymřením, u kterého se jiní piplají se štěňaty a trnou, jestli fena nebude mít při porodu komplikace, to jim zřejmě nevadí a o tom info mají dostatečné. Plemeno je soubor typických jedinců, kteří mají prokázaný původ. V civilizovanějších zemích by nebylo možné použít název plemene pro zvíře, které prokázaný původ nemá. To jen tak na okraj.
Kde by byli ti množitelé "čistokrevných" štěňat bez PP deklarovaných jako po rodičích s PP, kdyby nebylo právě těch rodičů s PP? Za co by se schovali? Takoví nechť si myslí co chtějí.

radka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 14:00

já se asi přibiju,
na vrata,
Daneček k nám přibyl

radka
Člen
# Zasláno: 14 Úno 2008 13:54

ahoj lidi, zdravím všechny, už jsem tu nebyla ani nepamatuju, k Argovi mi přibil vetaj Dan(něco jako německý pinč) možná jsem to už psala - prostě jsme dvoupsí a teď se ještě u nás děsně hárá-je veselo.
Nedá mi to, inzerát jsem neviděla, ale jak píše KatkaM je třeba chápat,že lidi prostě nemají ty info o chovu co vy nebo my(já jsem diletant),z množení psů nemám blbý sny jen proto, že nemám žádný, straší mě to jen ve dne. Takže to co pro nás je oprávněná výtka může být pro člověka co nezná poměry kopanec do holeně,po kterým se otočí a myslí si něco o hysterii konkurence.Když kouknu do inzerce vidím inzerát chov stanice na štěňata s PP co když se dostanou do maléru se domů vrátit nemůžou,protože tam maj štěnda 2xza rok a to je v poho.To zas nechápu já.

matus
Administrátor
# Zasláno: 11 Úno 2008 19:20

Inzerát som zmazal.

IrenaBarbucha
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 16:48

...opravdu se strakáči dost podobá...
Podle mého názoru - v případě, že se jedná o hříčku přírody- by z něj mohl být možná i vhodný regenerát, se vším, co k tomu patří. To by ovšem o jeho původu muselo být známo víc informací.

Jistě je zcela právem svou majitelkou milován, vždyť je to živý tvor a navíc pes, živočišný druh milovaný námi všemi.

Ovšem celý obsah tohoto diskusního fóra i smysl jeho založení se snad nachází v regulérním chovu ČSP, jeho rozvoji atd. atd. Nebo ne?

KatkaM
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 16:37

DASA
Vůbec nechci obhajovat majitelky úmysl, už jsem se jí snažila v emailu trochu vystvětlit "náš" pohled na věc. Získala ho od původních majitelů (asi byl týraný) s tím, že je to strakáč bez PP. Tak proč by psala kříženec... To jenom na vysvětlení a podělení se o informace. :-)

Jenom poznámka, je někde návod, jak jste naučili Chrupku prosit?

DASA
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 16:25

KatkaM
nerozčiluju se. Přišlo mi to jen tady nevhodné. Pes je hezký, má právo na štěňata, asi bych ho na místě jeho majitelky také chtěla připustit, ale určitě bych zvolila na inzerát jiné místo a nevydávala ho za strakáče, ale třeba za křížence strakáči podobného. Ale každý jsme jiný. :-(

KatkaM
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 16:10

Já bych se tak nerozčilovala. Všeobecně je mezi majiteli psů velmi malé povědomí o negativních důsledcích množení "čistokrevných" psů bez PP. Majitelka má svého milovaného psa a přijde jí škoda, že po něm nebudou žádná štěňata. Musíte se na to dívat z jiného pohledu, než z vašeho pohledu majitelů strakáčů s vizí zušlechťování plemene. ;-)

A když se podíváte do fotogalerie (Dasty z Bystřice), opravdu se strakáči dost podobá...

IrenaBarbucha
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 15:31

Doufám, že to admin obratem smaže.
Formulaci: ...Vhodné především pro chovatele těchto málo početných plemen.... nerozumím.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012