English version

ČESKÝ STRAKATÝ PES

Úvod Video Fotoalba Chat Fórum Inzerce Linky Mapa

- Domů - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -
Český strakatý pes / Chov / Záchrana málopočetného plemena
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Autor Zpráva
DASA
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2008 13:09

tak já nevím, ale dávat do fora ČSP do ínzerce inzerát na připuštění českého strakatého psa bez PP mi přijde hodně nevhodné.

Dada
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2007 12:37

Hanka
Tak dakujem za radu, este to ten viac ako rok vydrzime a potom urcite zvysime pocet strakacov na Slovensku. Nad fenkou sme inak rozmyslali, ale myslim ze na chovnu stanicu by sme nemali i ked, je to velmi lakave, ale moj manzel by urcite nesuhlasil.

Hanka
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2007 12:51

Dada
A kolik teď měří? Měl by mít 55 max. Jaga myslím touhle dobou už moc nerostla, jen mohutněla.
Vyšetření se dělá v narkóze, asistují dvě osoby, je to poměrně jednoduché, něco to stojí a výsledky se k posouzení posílají panu doktoru Čápovi tuším, kontakt je na strakaci.cz
Kamaráda pro hafana je údajně dobré pořídit, když je první už trochu odrostlejší a vychovaný - už tu byly diskuze na tohle téma. A když mají stejné pohlaví, tak se musí počítat s tím, že když jsou podobného věku, mohou spolu soupeřit, prý se tomu dá předejít právě tím, že první pes je starší a dokáže štěndo zpacifikovat, horší je, když jsou obě štěňata naráz. Anebo fenečku :)

Dada
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2007 10:12

Tak uz sme sa konecne rozhybali, a kedze chceme, aby nas Coky bol chovny pes, minuly tyzden sme poslali naspat chovatelke PP nasho psika, aby mu vybavila exportny preukaz povodu. Bude to chvilku trvat, ale do buducej jari, ked musime absolvovat klubovu vystavu, to stihame. Len dufam, ze bude moct byt chovny, je uz teraz dost vysoky, ma 9 mesiacov, neviem, ale narastie este? A co to vysetrenie na klby? Aky je postup? Dakujem
A este jedna otazka, ako sa znasaju psi strakaci? Chceli by sme pre Cokyho zaobstarat kamarata, je to vobec vhodne a najlepsie kedy? teda v akom veku?

IrenaBarbucha
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 13:08

Dada

jednoduše: exportní průkaz původu (Export Pedigree) lze zvířeti nechat vystavit kdykoliv během jeho života, pokud se majitel zvířete rozhodne zvíře vyvézt. Majitel a chovatel může být tatáž osoba. Akorát existují množstevní omezení počtu vyvážených zvířat, jedná-li se o majitele či o chovatele.

Dada
Člen
# Zasláno: 29 Kvě 2007 10:36

dakujem za reakcie, ale mozno som zlym vyjadrenim sposobila tuto diskusiu, on to asi nebol pas ale PP a to je rozdiel (poradca chovu ma spravne informoval) a je moja chyba, ze som v case ked sa to dalo vybavit, nemala zaujem o chov - chovatelka sa ma na to vtedy pytala. Lenze clovek mieni a zivot meni a my sme sa tak zamilovali do tohto plemena, ze by bola skoda nepodielat sa na jeho rozmnozovani. Akurat vcera som si vyzdvihla na poste jeho PP. Takze ak sa to da, budem to vybavovat dodatocne.

IrenaBarbucha
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2007 19:51

zuzka

myslím, že problém není v identifikaci zvířete, ta je nezpochybnitelná. Bohužel poradce chovu v tomto případě nového majitele (Dadu) chybně informoval - asi sám nikdy zvíře nevyvážel. Je to tak, jak píše Dana na jiném místě tohoto fóra. Normálně a běžně se vyvážejí i dospělá zvířata.
Osobně problém vidím v tom, že na Slovensku je strakáčů (zatím???) jen několik, asi neexistuje žádný klub (ale možná tam také málopočetní jsou??), který by plemeno zastřešoval. Standard stanovuje země původu, chovné podmínky lze převzít, neměly by být diametrální rozdíly v obecných podmínkách chovu psů s PP, obě země jsou členy FCI.

Taky je tristní, že průkazy původu jsou vydány dost dlouho poté, co štěňata odejdou od chovatele do nových domovů - 2 měsíce žádná doba.....

zuzka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2007 18:38

jo a s tou chovností Dadiného strakáče, nebude problém s oficiální identifikací?
možná by se dalo postupovat individuálně společně s chovatelkou, že by se zaručila, že je to on...

zuzka
Člen
# Zasláno: 28 Kvě 2007 18:33 - Změnil/a: zuzka

hmm, já bych tak netlačila na pilu, mně někdo na začátku říct o tomto "nepsaném pravidlu", rychle bych si vybrala jiné plemeno :o/
mě nikdo nenutil a sama jsem dospěla k tomu, že chceme mít štěňata

chce to prostě nenásilně majitele přesvědčit, jak úžasné plemeno to je a že si zaslouží rozmonožovat, rozmnožovat a rozmnožovat :o)

matus
Administrátor
# Zasláno: 27 Kvě 2007 23:33 - Změnil/a: matus

KatkaM
Dík za odpoveď. My keď sme kupovali Bašu, boli sme upozornený aj poradcom chovu, aj pani Charousovou, že plemeno je málopočetné a že je "nepísané pravidlo", že každá zdravá fenka by mala mať minimálne 1 vrh. To sa mi zdalo super.

Zároveň sa mi zdá, že by sa dala zaviesť centrálna evidencia chovateľov (sestry Vaňourkové s www.strakaci.cz odvádzajú úžasnú prácu už teraz) so psami a adresami majiteľov, ktorým by sa v určitom veku bez vrhu poslal poštou/e-mailom nejaký leták, ktorý by ich informoval "o potrebe rozmožovať sa" :o)

... Je ale pravda, že netuším čo obnáša organizácia celého chovu - bol to len nápad.

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno  » Heslo 

miniBB forum software © 2001-2012